Przepis i sposób przygotowania na: makaron ryżowy z ze smażonymi krewetkami
* odcedzić przelać zimną wodą,
* z mąki, wody, jajka, 1 łyżeczki sosu sojowego i przypraw zrobić ciasto,
* imbir obrać, pokroić w cieniutkie plastry,
* cytrynę sparzyć, pokroić w cienkie plastry,
* zerwać listki natki pietruszki,
* krewetki wcześniej rozmrozić,
* krewetki, imbir, natkę pietruszki, plastry cytryny, maczać w cieście i smażyć partiami na rozgrzanym głębokim oleju przez chwilę,
* przekładać na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu,
* z soku z cytryny, 1 łyżeczki sosu sojowego, 1 łyżeczki oleju, posiekanej dymki, szczypty chili i pieprzu zrobić sos polać makaron i wymieszać,
* na makaronie ułożyć usmażone produkty