Sposób przygotowania

Sos: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, 1 zmiażdżony ząbek czosnku,1/2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przygotować sos: składniki sosu ubić trzepaczką rózgową, aż połączą się składniki.

Grejpfruty umyć, obrać ze skóry i albedo. Podzielić na cząstki i obrać z błon. Awokado umyć, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Połówki owocu obrać, pokroić na plasterki i skropić częścią sosu. Cykorię umyć, wyciąć głąby i pokroić liście na ukośne kawałki. Roszponkę opłukać, osuszyć, usunąć ogonki. Połączyć w misce składniki sałatki, polać sosem, lekko wymieszać i posypać miętą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    przez grejpfruta to raczej nie skorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Tu goryczka - tam goryczka i miód- ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nieciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    orzeźwiająca
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    superowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !