Sposób przygotowania

Zielone orzechy włoskie umyj, osusz, pokrój na ćwiartki i włóż do dużego słoika. Dodaj kawałek kory cynamonu, goździki i wlej wódkę. Szczelnie zamknięty słoik odstaw na 4 tygodnie w ciepłe miejsce. Codziennie potrząsaj słojem.

Po tym czasie przecedź i przefiltruj nalewkę. Cukier zalej szklanką wody i zagotuj. Do syropu wlej orzechowy nalew, wymieszaj i rozlej do butelek.

Zakorkowane butelki odstaw na rok do piwnicy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wow :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wow :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    MUSI BYĆ PYSZNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawy przepis, zwykle spotyka sie tylko nalewke na orzechach :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe jak smakuje?
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też nie piłam:)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podobno to lekarstwo na żołądek :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, świetnie sprawdza się jako lekarstwo na problemy żołądkowe.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny likierek
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Domowej roboty najlepszy!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    chciałabym kiedyś spróbować takiego likierku, taki piękny ma kolor
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    W takim razie zapraszam Was na degustację.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja bym tez skorzystał z degustacji ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiego nie piłam a zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !