Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ragout wołowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy
500 g
oliwa
4 łyżki
szalotki
500 g[małe cebulki]
przecier pomidorowy
2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
3 szt
Sklep Prymat
wino czerwone
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout wołowe

Mięso pokroić w kawałki i lekko obrumienić na oliwie z dodatkiem pokrojonej cebuli,dodać posiekany czosnek,listki laurowe,gożdżiki,wino i przecier pomidorowy,osolić,oprószyć pieprzem,dusić w szczelnie przykrytym rondlu na wolnym ogniu około 3 godz,w czasie duszenia sos powinien się zagęścić,podawać bezpośrednio po uduszeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 24.10.2011 20:28
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak