Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszac z jajkiem ,startym parmezanem 2 łyżki .Dodać wyciśnięty czosnek 2 ząbki ,sól i pieprz .Doprawić sokiem z cytryny .Wyrobić mięso .Formować małe kulki i smażyć je na oleju rzepakowym .Makaron ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić .Pomidory obrać pokroić w kosteczkę .Smażyć na oliwie z dodatkiem czosnku 2 ząbki (wyciśnięty) posiekaną bazylią i ziołami prowansalskimi.Dusić aż sok odparuje dodać sól,pieprz do smaku .Następnie dobrze zmiksować . Do naczynia żaroodpornego układać warstwę makaronu ,potem klopsiki ,polewamy sosem ,posypujemy resztą parmezanu.Następnie makaron klopsiki,sos ,makaron ,sos. Można na wierzch dać parmezan . zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 min .Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze zapiekankę 10 min .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy na ciepło
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ostatnio bardzo polubiłam ten rodzaj makaronu, wiec na pewno by mi smakowało:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !