Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makrela po turecku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela
4 szt
pomidory
4 szt
migdały
50 g
oliwa
2 łyżki
natka pietruszki
posiekana
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
do smaku
tymianek
do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela po turecku

Makrele przygotować,oczyścić ,wypatroszyć,opłukać,pomidory sparzyć ,obrać ze skórki,pokroić w cząstki,migdały sparzyć,obrać ze skórki i posiekać,makrele ułożyć w naczyniu żaroodpornym,obłożyć pomidorami,posypać posiekaną natką pietruszki,przyprawami ,migdałami,polać oliwą,przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.10.2011 18:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak