Przepis i sposób przygotowania na: TIRAMISU
Oddzielić białka od żółtek.Do żółtek wsypać 3 łyżki cukru i ucierać na puszysty krem.Dodać ser i delikatnie wymieszać.
Do białek dodać szczyptę soli i ubijać pianę.Dodać 1 łyżeczkę cukru i dalej ubijać.
Do naczynia z kremem,dodać ubitą pianę i łyżką wymieszać.
W szklanym podłużnym naczyniu,układać,moczone z obu stron w kawie z amaretto biszkopty (mają być lekko wilgotne ).Układać rzędami aby przykryć dno naczynia.
Wyłożyć połowę kremu na biszkopty i oprószyć połową kakao.
Ułożyć druga warstwę ,tak samo nasączonych biszkoptów i przykryć resztą kremu.
Włożyć do lodówki na 5 godzin do zastygnięcia.
Przed podaniem,posypać resztą kakao,pokroić na porcje.
SMACZNEGO !