Sposób przygotowania

Porzeczki dokładnie myjemy, odrywamy od łodyg i osuszamy. Następnie miksujemy blenderem, można użyć porzeczek świeżych lub mrożonych. Osobno miksujemy porzeczki czarne i czerwone. Nie miksujemy na gładką masę, fajnie jak w naszych lodach będą wyczuwalne kawałki porzeczek. Następnie kremówke ubijamy na sztywną pianę. Do porzeczek dodajemy cukier i mieszamy. Do czerwonych dodajemy 1,25 szklanki cukru a do czarnych 0,25 szkalnki. Następnie łyżką dodajemy kremówke i mieszamy dokładnie (tylko do czerwonych). Przelewamy naszą masę do małych pojemniczków lub jedno dużego. Nakładamy połowę czerwonej masy, następnie czarną drugą połowę czerwonej, pospujemy pokruszonymi ciastkami i startą czekoladą i zamrażamy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam i nie jadłam , ale jestem ciekawa jak smakują
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam i nie jadłam , ale jestem ciekawa jak smakują
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    również jestem ciekawa smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Na pewno poezja smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    pychota :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !