Sposób przygotowania

Dynię i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na ooleju. Dodać dynię, cukinię i razem poddusić, aż warzywa zmiekną. Dodać groszek odcedzony z zalewy i posiekaną drobno zieloną pietruszkę. Doprawić solą pieprzem i bazylią. Chwilę razem podgrzać.
Naczynie do zapiekania posmarować odrobina tłuszczu, na dnie rozprowadzić kilka łyżek sosu pomidorowego. Rurki makaronowe nadziewać farszem i układać w naczyniu. Całość polać resztą sosu pomidorowego i posypać parmezanem. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Jeszcze nigdy nie jadłam cannelloni z warzywnym farszem - wypróbuję, bo akurat nie mam pomysłu na dynię i cukinię, które leżą w spiżarni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !