Sposób przygotowania

Wiśnie osączyć, sok pozostawić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2 łyżkami soku. Resztę so-| ku zagotować z cukrem i sokiem cytrynowym, zagęścić mąką ziemniaczaną, zagotować. Dodać wiśnie, ostudzić. Przygotować piankę: 3/4 tabliczki białej czekolady połamać \' na cząstki, stopić w gorącej kąpieli wodnej. Czekoladę deserową pokroić na kawałki. Połowę śmietany ubić na sztywno z zagę-stnikiem do śmietany, wymieszać ze stopioną czekoladą. Wsypać posiekaną czekoladę (pozostawić 1 łyżkę). Piankę ostudzić. Pozostałą czekoladę pokroić w drobną kostkę. Resztę śmietany ubić na sztywno, przełożyć do szprycki. Piankę udekorować śmietaną, wiśniami i sokiem z wiśni, posypać czekoladą, podawać z kisielem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !