Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Chiłi przeciąć, usunąć pestki, drobno pokroić Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. • Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chili, smażyć ok. 2 min. Dołożyć mięso, smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadnie i lekko zrumieni. Dodać osączoną fasolę oraz kukurydzę, koncentrat pomidorowy, kolendrę, doprawić solą i pieprzem, smażyć kolejne 10 min. Przygotować ciasto naleśnikowe. Zmiksować mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli. Jeżeli trzeba, dolać wody - ciasto ma mieć konsystencję śmietany Odstawić na 20-30 min (naleśniki będą bardziej puszyste). Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zamieszać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiana Na naleśniki nałożyć farsz, złożyć w kopertę i podawać

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !