Sposób przygotowania

Polewa czekoladowa .
woda plus sok z cytryny do nasączania biszkopta i biszkoptów okrągłych.
Biszkopt: Ubijamy pianę na sztywno ,dodajemy cukier i kolejno żółtka.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w 170* C przez 30 minut,
Masa kokosowo - makowa
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak ,wiórka i proszek do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp.170* C.
Masa krem-
1 szklankę mleka zmiksować z obiema makami ,cukrami i żółtkami . Resztę mleka zagotować. Wlewamy do niego zmiksowane składniki i gotujemy gęsty budyń . Studzimy. Następnie miksujemy go z miękką margaryna .Układamy ciasto:
Biszkopt
>krem
ciasto kokosowo makowe\\
krem i
biszkopty okrągłe.
>Polewamy gotowa polewa czekoladowa lub swoja domową .
Schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Oj znam osoby, które przepadają za kokosem. Będą zachwycone.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja tu przyszłam z kawą,przeslij kawałeczek taki malutki może być:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    faktycznie prawdziwa rozpusta
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo fajny przekładaniec.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    wyglada super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wygląda pysznie!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.smaczny deser,fajna nazwa,brawo 1
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mam wiejką ochotę na taką rozpustę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ciasto i jak ładnie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jak skoncze sie glodzic,to ciasto bedzie moja nagroda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wygląda fantastycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto, prawdziwa rozpusta dla podniebienia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto, prawdziwa rozpusta dla podniebienia
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    brzmi zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się ten przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda naprawdę rozpustnie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !