Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ambasador

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
1 szt.
mleko
500 ml
jaja
2 szt.
cukier
0,5 szkl.
cukier wanilinowy
30 gram
mąka
2 łyżki
masło
1 kostka
cukier puder
1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
czekolada gorzka
wg uznania
rodzynki
wg uznania
orzechy
wg uznania
galaretki owocowe
wg uznania
kakao
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Mleko zagotować z cukrem i wanilią. Jajka i makę rozklepać i wlać do mleka, zagotować budyń. Otrzymany budyń ostudzić i dodawać po trochu do masła i cukru pudru, na koniec dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej - bakalie wg gustu. Biszkopt podzielić na dwie części i wyłożyc kremem na przemian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak