Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ajerkoniak

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1/2 litra
cukier
1/4 kg
żółtko jajek
5 szt
spirytus
1/4 litra
cukier waniliowy
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Zagotowac mleko z cukrem waniliowym i ostudzic. Zółtka ubic z cukrem, połączyc zmlekiem i powoli dodac spirytus, tak aby płyn sie nie zwarzył. Do picia nadaje sie po dwóch godzinach, kiedy zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 17.05.2012 11:27
tradycyjny, smaczny ajerkoniak:)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
jolita 25.11.2011 09:47
mniam
novita26 24.11.2011 08:08
fajne
Olaa 09.10.2011 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak