Sposób przygotowania

Cukinie należy obrać, wydrążyć oraz pokroić w drobną kostkę. Zagotować wodę wraz z kwaskiem i zalać nią cukinie Na 1 dzien należy odstawić ja w chłodne miejsce.

Dnia nastpępnego należy zlać zalewę, dodać cukier do niej, dodatkowo gozdziki i cukier waniliowy. Do wrzacej już zaewy wrzucamy cukinię i gotujemy około 5 minut. Nastpenie układamy ja w słoiczkach i zalewamy zalewą Gotujemy około 6 minut.

Świetna do desrów, ciast itp.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pomys? rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super p;omysł
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pomysłowo i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !