Sposób przygotowania

Jabłka najlepiej szara reneta obrać, pokroić na niewielkie kawałki. Z podanych składników : margaryna, mąka, cukier waniliowy, cukier kryształ, jajka, śmietana zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć na blachę, wysypać część jabłek i posypać łyżeczką cukru i cynamonem, wysypać pozostałą część jabłek i również posypać cukrem i cynamonem. Przykryć drugą częścią ciasta. Ponakuwać widelcem. Piec ok 45 min w temp 170 stopni C. Po upieczeniu i wystygnięciu placek posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szarotki lubię...szarlotka u mnie ma 1- wsze miejsce...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    moje ulubione ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam szarlotki...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    na widok aż ślinka cieknie ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    Uwielbiam szarlotkę! rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    uwilbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !