Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka digestive

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pełnoziarnistej
175 gram
mąki pszennej
50 gram
zmielonych płatków owsianych
50 gram
soli
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
masła lub margaryny
100 gram
brązowego cukru
3 łyżki
mleko
60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka digestive

Płatki owsiane zmielić blenderem lub mikserem z ostrzami, nie muszą być drobne jak mąka można również kupić gotowy w sklepach). Wszystkie składniki połączyć i zagnieść nie klejące ciasto (ciasto nie jest łatwe do zagniatania i wałkowania).
Wałkować je na grubość około 4 - 6 mm (najlepiej nie podsypując mąką, lub minimalnie). Wycinać szklanką lub foremką ciastka (średnica około 4 - 5 cm). Wyłożyć
na natłuszczoną lekko blachę, piec około 15 minut w temperaturze
180 - 190ºC. Studzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak