Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać wodę i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe zwinąć w rulon na wilgotnej ściereczce. Żelatynę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody. W 1/2 szkl wrzącej wody rozpuścić galaretę, dodać żelatynę, wymieszać, przestudzić. Serek wymieszać z galaretką i aromatem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, połączyć z serkiem, wymieszać. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem, ułożyć pokrojone w słupki brzoskwinie i ponownie zwinąć. Odłożyć do lodówki na 3-4 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    ulubione ciasto mojego synka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna i lekka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !