Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Dwa większe jabłka odkladamy, pozostałe obieramy, usuwamy gniazda nasienne, mniejsze kroimy na ósemki, większe na 16 lub 24 części. Wkładamy do większego garnka, zasypujemy cukrem (gdy jabłka są kwaśne lub bardzo słodkie modyfikujemy ilość cukru), dokładnie mieszamy, podlewamy wodą, póżymy na średnim ogniu aż zaczną się rozpadać (około 15 minut).


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jabłka musimy bardzo szybko obierać, pozbawiać gniazd nasiennych i kroić, aby nam nie ściemniały. Ja z reguły garnek stawiam na ogniu, gdy mam pokrojoną połowę jabłek, a pozostałe dorzucam w miarę ich przygotowywania.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobrze miec takie jabłuszka pod ręką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !