Sposób przygotowania

Nabyłam truskawki niestety okazały sie mało słodkie. Wiec zrobiłam cos innego niz zjedzenie ich z duża ilościa cukru. Semifredo. Baza był przepis z \"Mojego gotowania\" na lipiec 2010.
Podaje przepis po moich modyfikacjach.
Owoce zmiksować, kremówke ubic z cukrem pudrem. Do kremówki dodać mascarpone i troche wymieszac. Niezbyt dokladnie (dzieki temu otrzymalam po przekrojeniu widoczne białe plamy zamrozonego mascarpone). Mus delikatnie połaczyc ze smietana. Dodac pokrojne truskawki.
Forme (u mnie mala keksówka) wyłozyc folia spozywcza, wstawic na 5 minut do zamrazalnika. Wyjać, wlac mase, zakryc wystajacą folią i wstawic do zamrazalnika na 6h.
przed podaniem wyajc neich sie 10 minut lleko oceipli. Bedzie lepiej sie kroic. Truskawki zmiksowac z cukrem na mus. polac kawałki deseru. Pychota. Jak zamrozony koktajl truskawkowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ależ to cudnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    bardzo smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robilam semifredo i wszystkim smakowalo. Twoje tez bardzo mi sie podoba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    znam i robiłam tyle, że z jagodami:) było przepyszne! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !