Sposób przygotowania

Żeberka opłucz, osusz, podziel na porcje. Natrzyj majerankiem, solą i pieprzem. Posmaruj keczupem i odstaw do lodówki na ok. 3 godz.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż żeberka, obsmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Następnie włóż je do żaroodpornego naczynia.
Fasolę osącz z zalewy, rozsyp równą warstwę na wierzchu usmażonych żeberek.
Sos: Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z sokiem pomidorowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem i cukrem. Sosem polej żeberka z fasolą.
Naczynie żaroodporne przykryj, wstaw do piekarnika, rozgrzanego do temp. 200 stopni.
Potrawę piecz ok. 30 min., aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia mięso odkryj i piecz jeszcze 10-15 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !