Sposób przygotowania

Maliny najpierw dokładnie umyć opłukać i odsączyć na sitku potem przełożyć do garnka wlać wodę , dodać żelfiks i wstawiamy na mały płomień , gdy już maliny zaczną się gotować to wtedy dodajemy cukier i zamieszać aby cukier się rozpuścił i żeby zniknęła piana , gotować 5 minut. Gorący dżem przekładamy do słoików postawiamy do góry dnem i czekamy aż przestygnie .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię swoje dżemy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny dżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !