Sposób przygotowania

Dziczyznę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z marchewką, pietruszką, tymiankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i solą oraz 3 ziarenkami jałowca (pod koniec gotowania dodać wątróbkę). Boczek przesmażyć z cebulą. Zmielić dziczyznę, wątróbkę, marchew, boczek i cebulę co najmniej 3 razy. Dodać nasączoną wcześniej w wodzie bułkę tartą i jajka. Doprawić do smaku imbirem, solą, pieprzem i rozgniecionym jałowcem. Aby pasztet nie był suchy, dolać sporo wywaru, w którym gotowało się mięso. Podzielić pasztet na 3 części, do jednej dodać sparzone i pokrojone w drobne paski śliwki kalifornijskie, do drugiej pokrojony w cienkie plasterki czosnek, a do trzeciej wcześniej sparzone i ugotowane grzyby. Wylać do foremek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą. Piec około 50min.- 1 godziny w temperaturze 180-190 stopni.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie bym go skosztowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pasztet robiłem jedynie z królika i wyszedł smaczny. Obawiałem się czy dziczyzna nie będzie aby za sucha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, sęk w tym, że do pasztetu z dziczyzny trzeba dać dosyć dużo wywaru, w którym gotujemy mięso i wychodzi SUUUUPER :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ładnie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !