Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Warzywa umyć, groszek osaczyć z zalewy. Paprykę przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ po¬kroić w krótkie cienkie słupki, pomidory - w grubą kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić, małe pokroić na ćwiartki, większe drobniej, po czym zrumienić na patelni. Wszystkie składniki sałatki starannie wymieszać z resztkami tłuszczu, przy¬prawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryną. Przed podaniem posypać sałatkę posiekanym koperkiem. Podawać jako przekąskę lub osobne danie kolacyjne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !