Sposób przygotowania

Golonka umyć i osuszyć.
Nagrzać piekarnik do 180*C.
Przyprawić mięso solą, pieprzem i papryką.
Wlać łyżkę oleju do naczynia żaroodpornego i włożyć golonko.
Pieczemy w piekarniki nastawionym góra- dół około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu wytapianym tłuszczem. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości golonek i mocy piekarnika. Przed wyciągnięciem należy sprawdzić czy są miękki:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Prosto i smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ależ ona apetyczna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    everay

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !