Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 2
drożdże 2 dag
cukier 5 dag
mleko 1/2 szklanka
olej 5 łyżek
żółtko jajek 1
rodzynki 5 dag
orzechy 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z rodzynkami

Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże, wymieszać z 1 łyżką cukru i mąki, odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn wlać do mąki, dodać jajka, cukier i olej, zarobić drożdżowe ciasto, postawić do wyrośnięcia. Ponownie wyrobić dodając orzechy, rodzynki. Uformować niewielkie bułeczki, kłaść na blasze, posmarować żółtkiem, pozostawić do wyrośnięcia. Piec 40 minut w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 04.12.2011 20:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak