Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drożdżowa babka z bakaliami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
30 dag
jajko
3
drożdże
3 dag
mleko
0,5 szklanka
rodzynki
15 dag
orzechy
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa babka z bakaliami

W mące zrobiś dołek wkruszyć drożdze i inne składniki. Ciasto zostawić do wyrośnięcia. piec 50 minut w 200 stopni C potem polać polewą ciemną i jasną, dodac orzechy i rodzynki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak