Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Rybna
Na dwie osoby potrzebujemy :
* 2 puszki po 125g makrela w oleju słonecznikowym
* 1 łodyga selera naciowego
* 1/2 papryka czerwona
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyzki oliwa
* 1 średnia czerwona cebula
* sól,kolorowy pieprz (wg uznania)
Do miseczki wrzucamy rybki z puszek.Widelcem ja rozgniatamy ale nie tak żeby była ciapa tylko wieksze kawałki.Paprykę myjemy,cebulę obieramy i kroimy w grubsza kostkę.Ugotowane umyte jajka dodajemy do sałatki również grubo pokrojone.Umytą gałązkę selera kroimy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Dodajemy oliwę,delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki żeby sie przegryzła (najlepiej na noc)
Podajemy z pieczywem.