Przepis i sposób przygotowania na: Pianka ze śliwkami i galaretką
Zalewamy sokiem ,dodajemy łyżkę cukru i gotujemy 3 minuty.
Połowę śliwek wyjmujemy
.Resztę gotujemy jeszcze następne 3 minuty.
Zestawiamy i wsypujemy galaretkę wiśniową ,miksujemy i studzimy.
Formę keksowa wykładamy folią.
Wlewamy galaretkę ,rozkładamy resztę śliwek.
Studzimy.
Kremówkę ubijamy z łyżką cukru i cukrem waniliowym.
Mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Na galaretce układamy warstwę herbatników, zalewamy śmietaną i nakrywamy herbatnikami.
Wstawiamy do lodówki.
Jabłka kroimy, kropimy sokiem z cytryny.
Dodajemy resztę cukru i pół szklanki wody.
Gotujemy na papkę .
Wsypujemy galaretkę cytrynową ,miksujemy i studzimy.
Wlewamy do formy i chłodzimy przez noc.