Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze ubijać. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do białek i wymiksować . Przesiać do tego obie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. To są proporce na dużą tortownicę-ja robię w kwadratowej. Spód tortownicy wysmarować masłem i wysypać mąką, boków nie smarować. Wylac ciasto do formy i piec około 45 minut w 170-180 stopniach. Biszkopt świetnie wyrośnie i nie opadnie, można go przekroić na 3 części.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    owszem doskonały, wyglada super
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    oooo, zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super biszkopcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !