Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z warzywami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
100 g
ogórek małosolny
1 szt
szczypior z cebulką
1 szt
seler mały
1/2 szt
marchewka
1/2 szt.
papryka czerwona
1/5 szt.
majonez
1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z warzywami

We wrzącej wodzie z 1 łyżeczką soli ugotować 1 woreczek ryżu. Obrać marchewkę i seler ze skórki, marchewkę zetrzeć w plasterki i wraz z selerem wrzucić do garnka, w którym gotuje się ryż. Gotujemy ok 18 minut. Następnie odcedzić na sicie. Ogórek małosolny, seler i paprykę czerwoną pokroić w drobniutka kostkę, szczypiorek w plasterki, a plasterki marchewki przekroić na pół. Do metalowej miski wsypać wszystkie składniki, doprawić solą, dodać dużą łyżkę majonezu, posypać mielonym kolorowym pieprzem i delikatnie wszystko wymieszać. Wskazane jest sałatkę schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.06.2012 12:10
smaczna
Agnieszka_B 22.08.2011 22:16
Uwielbiam sałatki ryżowe.... Jeśli do tego jest dużo warzyw to wszystkie smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak