Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto pieczarkowe z kurczakiem i szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2
szpinak
300 gram
pieczarki
500 gram
ryż do risotto
500 gram
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula biała
2
bulion drobiowy
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto pieczarkowe z kurczakiem i szpinakiem

Do dużego garnka nalewamy i rozgrzewamy oliwę, dodajemy kurczaka pokrojonego w drobne kawałki. Smażymy do lekkiego koloru, dalej dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w kostkę, smażymy aż cały płyn wyparuje. Dodajemy sól i pieprz do smaku, zostawimy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dalej wlewamy bulion drobiowy (3 kostki na litr) i dodajemy ryż, po 3 minutach szpinak. Wszystko gotujemy do momentu aż ryż zaapsorbuje bulion. Dodajemy sól i pieprz do smaku, jeśli konieczne i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak