Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami
Białka ubic na sztywno z cukrem i wyłożyc na śliwki. Składniki na posypkę zagnieść i rozsypac lub zetrzec na pianę. Piec ok. godziny.
Ciasto: |
|
masło |
1 kostka
|
żółtko jajek |
4
|
cukier puder |
300 g
|
mąka |
3 szklanki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
POSYPKA |
|
cukier |
5 dkg
|
mąka |
3 łyżki
|
margaryna |
10 dkg
|
reszta: |
|
białko |
4
|
cukier |
4 łyżki
|
śliwki |
1 kg
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: