Sposób przygotowania

Masło wrzucamy do rondelka i topimy, dorzucamy płatki, syrop klonowy, miód i orzechy, podgrzewamy aż płatki się zezłocą. Odstawiamy i studzimy.
Do wystudzonych płatków dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wbijamy jajka.
Wszystko dokładnie łączymy

Z tak powstałego ciast formujemy kulki wielkości orzecha laskowego, lekko spłaszczamy dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze ok 180 stopni przez 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !