Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muffinki bakaliowe

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szkl
cukier
1/2 szkl.
margaryna
50 g
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jogurt naturalny
330 ml
jajko
1 szt.
mieszanka bakaliowa
18 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bakaliowe

W misce do miksowania mieszamy sypkie składniki tj. mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W garnuszku rozpuszczamy 50 g margaryny, gdy przestygnie dodajemy 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszamy za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewamy do misy z sypkimi i produktami, włączamy robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Za pomocą dużej łyżki nakładać ciasto do papilotek a wierzch obsypać mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości papilotki) Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły.Wyjąc na talerz, Wyszło 18 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 14.08.2011 15:02
Piękne i pewnie przepyszne!
mikrusiak 14.08.2011 13:26
jakie pyszności...! ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak