Sposób przygotowania

Masło zagotowujemy w rondelku z wodą, cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy do przestudzenia. Mleko w proszku przesypujemy do miski i mieszamy je z posiekanymi orzechami włoskimi, pokrojonymi drobno morelami i z rodzynkami. Składniki te mieszamy dodając do nich powoli rozpuszczone masło. Gdy uzyskamy jednolitą masę, połowę z niej przekładamy do blaszki, drugą połowę mieszamy z kakao i wykładamy na jasną część masy. Blok odstawiamy do lodówki w celu stężenia. Pamiętajmy jednak o tym, że lepiej jest blaszkę owinąć folią spożywczą, żeby blok nie \"przeszedł\" zapachem innych produktów znajdujących się w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ślicznie wygląda - pyszny musi być.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Mniaam
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajny taki kolorowy, mój ulubiony deser.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny i smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !