Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Ser utrzeć z żółtkami, słodzikiem i aromatem. Następnie dodać skrobię i jogurt. Miksować całość przez 5 minut. W tym czasie ubić białka na niezbyt sztywną pianę. Wraz z żurawiną wmieszać ją łyżką do masy serowej. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia małej tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    skrobię? a nie ma jej w składnikach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Suszona żurawina - fajna alternatywa dla tradycyjnych rodzynek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !