Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukremstopniowo dodając śmietankę.Wydrąż miąższ z wanilii.Wanilię dodaj do utartych zółtek ze śmietaną.Całość podgrzewaj na małym ogniu(masa nie może się zagotować).Stale mieszając do zgęstnienia.Zdejmij z ognia i dodaj ser oraz masło(twaróg zmiel dwa razy).Całość ostudź.Pokrój galaretkę w kosteczki i dodaj do ostudzonej masy serowej.Wymieszaj całść.Wyłóż gazą naczynie w kształcie stożka,napełnij je masą i przykryj talerzykiem.Wstaw na kilka godzin do lodówki.Zimny deser wyjmij z naczynia na talerzyk ozdobiony kostkami różnokolorowej galaretki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !