Sposób przygotowania

Do wyparzonych malutkich słoiczków układam jagody uprzednio opłukane na sitku,dosypuję średnio 4 łyżeczki cukru do słoiczka,można regulować słodkość w zależności od tego,do czego się ich chce używać. Następnie pasteryzuję ok 15-20 min.Po wyjęciu z pasteryzacji odwracam do góry dnem, żeby rozpuścił się cały cukier.Jagody można dodawać jako dodatek do deserów,ciast itp. Ja dodaję również do kisielów,galaretek,oraz stosuję jako niezawodny lek na zatrucia pokarmowe, skuteczność 100% ! Przygotowuję takie małe porcje aby zostały zużyte na jeden raz,nie ma sensu marnować takich pyszności :) Polecam ! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    normalnie zazdroszczę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    też tak robię-polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    ekstra pojadała bym takich jagódek z lodami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    przydają się dla zdrowia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !