Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Liobios Chorba

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka czerwona
250 g
masło
3 łyżki
oliwa
2 łyżki
cebula
2 szt.
marchew
1 szt.
por
2 szt.
czosnek
3 ząbki
papryczka chili
1 szt.
wywar warzywny
2 litry
ocet winny
1 łyżka
koperek
3 łyżki
natka pietruszki
2 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Liobios Chorba

W garnku rozpuścić masło z oliwą, dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, seler, cebule i plasterki porów. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (trwa to ok. 20 minut). Czosnek zmiażdżyć ze szczyptą soli i papryczką, dodać do warzyw wraz z miękką ugotowaną fasolką. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę i ocet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak