Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrami, dodajemy jajka, szczyptę soli, a następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie z dodatkiem rumu, po 15 minutach osączamy, pozostałe bakalie siekamy. bakalie obsypujemy w odrobinie mąki, dodajemy do ciasta. Mieszamy i wykładamy do formy do keksa. Pieczemy ok 60-70 minut w temp ok 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    keks dobry jest;d
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dawno nie piekłam keksa a bardzo go lubię, dzięki za przypomnienie tego pysznego ciasta :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny,dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam keks

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !