Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajko sadzone z fasolką szparagową

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
2 szt.
fasolka szparagowa
100 g
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone z fasolką szparagową

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Fasolkę kroimy na 3 cm kawałki. Na patelnię wybijamy ostrożnie jajka, sprawnie wykładamy na każde jajko, nie ścięte jeszcze, po kilka kawałków fasolki szparagowej, oprószamy solą i pieprzem do smaku. Gdy jajko się zetnie od spodniej strony, przewracamy na drugą, krótko dosmażamy, wyłączamy palnik. Przekładamy na talerz. Podajemy z plasterkami świeżego ogórka i pomidora posypanymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak