Sposób przygotowania

Jajka ubij z cukrem na puszystą białą masę. Delikatnie połącz z mąką ziemniaczaną i mielonym cynamonem. Wymieszaj z mlekiem. Półpłynną masę przelej do rondelka. Do masy mleczno-jajecznej wsyp cukier waniliowy, dołóż korę cynamonu. Całość mocno podgrzewaj na wolnym ogniu (możesz też ustawić rondelek na płytce ochronnej) około 2-3 minuty, ciągle mieszając. Usuń korę cynamonu. Masę przetrzyj przez sitko. Wystudź. Brzoskwinie osącz, pokrój na cienkie cząstki. Melisę opłucz, oderwij listki, pokrój w cienkie paseczki. Śmietankę ubij na sztywno. Zupełnie zimną masę cynamonową zmiksuj z pokrojoną melisą i bitą śmietaną. Mus i cząstki brzoskwiń przełóż do wysokich pucharków. Gotowy deser udekoruj melisą. Mus możesz też posypać orzeszkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !