Sposób przygotowania

Kalafior i ziemniaki rozgnieść widelcem lub zmielić.
dodać smażoną pokrojoną drobno cebulkę.
Dodać razem z przyprawami i jajkiem do masy kartoflano-kalafiorowej.
Zetrzeć na dużych oczkach tarki-oscypek.
Dodać natkę i bułkę tartą.
Wszystko wyrobić.
Formować owalne kotleciki-panierować w jajku i bułce tartej-
smażyć na oleju z obu stron-na brązowy kolor.
Podawać zamiast ziemniaków,ryżu czy makaronu.
Świetnie smakują też polane jogurtem lub kwaśna śmietaną.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne - robię podobne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kotlecikom mówię TAK!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    SUPER

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !