Sposób przygotowania

Oliwę mieszamy z posiekanymi suszonymi pomidorami, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Sporej wielkości pomidory przekrajamy na połówki w poprzek.

Układamy je na blaszce do pieczenia a następnie każdą połówkę polewamy przygotowanym sosem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 15-20 minut.

Gdy pomidory trochę przestygną, usuwamy skórki z pomodorów i \"korzeń\" a następnie miksujemy razem z listkami świeżej bazylii.

Dodajemy bulion i podgrzewamy.

Nalewamy do talerzy i dekorujemy listkami bazylii.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    rewelacyjna i zdrowa- muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !