Sposób przygotowania

Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę.Skórka może przebywać w lodówce około 1 miesiaca. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.
Gotowe

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po pierwsze to najpierw trzeba te pomarańcze wyszorować i sparzyć bo są bardzo pryskane chemikaliami...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to przecież logiczne, ale soczek z pomarańczy jest idealny do ciast rzeczywiście
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    FAJNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    a zawsze kupowałam, a tu samemu można zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie robiłam w domu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    aromatyczny dodatek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super przepis, idealny na zbliżające się swięta, super dodatek do makowca bedzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !