Sposób przygotowania

Przepis na ten sos znalazłam tutaj http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/sos-karmelowy/ z mojej strony mała modyfikacja - dodałam więcej śmietany:)

Wsypać do rondelka cukier, zalewamy wodą i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru.
Potem nie mieszamy - to ważne:) no chyba że chcecie robić jeszcze raz;)
Gdy syrop będzie miał odpowiednią barwę - karmelową, dodajemy powoli śmietanę - uwaga mocno bulgocze.
U mnie trwało to 35 minut.
Gotujemy jeszcze minutkę i gotowe:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ten sos do deserów, z tym że ja nie dodaję wody.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;):) bardzo lubię takie sosiki
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    chętnie skorzystam z tego pomysłu:))Dodaje do mojej księgi:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !