Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze a\'la Basia
Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na kształt koła i poukładać na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy. Posmarować przygotowanym sosem pomidorowym, nie zapominając o brzegach. Następnie równomiernie poukładać składniki: na pierwszej pizzy - plasterki pomidora i 2 łyżki kukurydzy oraz pokrojoną w plastry mozzarellę; na drugiej – pokrojone w mniejsze kawałki ananasy i pokrojone w paski lub kostkę 2 plasterki szynki, posypać startym żółtym serem; na trzeciej – umyte, obrane ze skórki, pokrojone w plasterki i posypane solą, podsmażone na maśle do momentu całkowitego wyparowania wody pieczarki oraz pokrojone 2 plasterki szynki, posypać star-tym żółtym serem; na czwartej – 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki groszku i 2 plasterki pokrojonej szynki, posypać startym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 190 st. C przez ok. 20 minut – do momentu upieczenia się ciasta.