Sposób przygotowania

Drożdże rozdrobnić, posypać cukrem, zalać ok. 1/3 szklanki ciepłej wody (nie gorącej – powinna być bardziej letnia), odstawić do spienienia na ok. 15-20 minut. Mąkę przesiać, wsypać do miski, dodać sól, bazylię i oregano oraz oliwę, wymieszać, dolać spienione drożdże, połączyć, po czym dolewać po odrobinie ciepłej wody i wyrabiać ciasto – powinno mieć konsystencję podobną do ciasta do pierogów – elastyczne i ugniatać ok. 10 minut, konsystencję można kontrolować ilością dodanej mąki i wody właśnie. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł z tymi ziołami w cieście :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 8
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    Koniecznie muszę wypróbować !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    dodaje do ksiegi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !