Sposób przygotowania

Drożdże rozpuść w 4 łyżkach ciepłej wody. W misce wymieszaj mąkę z solą i dodaj rozpuszczone drożdże, zamieszaj, dodaj 2 łyżki oliwy. Do ciasta dodaj letnią wodę i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Ciasto przykryj i odstaw na 35 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mięso przesmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, smaż chwilę razem. Dodaj kukurydzę i przyprawy oraz trochę wody i chwilę duś razem.
Ciasto podziel na 4 części, każdą część rozwałkuj na okrągły placek. Na środku umieść część farszu. Brzeg ciasta zwilż wodą, złóż na pół i mocno zlep, formując duży pieróg. Z każdą częścią ciasta postępuj tak samo. Gotowe pierogi umieść na wysmarowanej olejem blasze. Wierzch pierogów posmaruj żółtkiem z odrobiną wody. Piec 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Smaczny przepis a zdjęcie bardzo apetyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !